Onze samenwerkingspartners

Stichting Huis aan het Water

Bij het Huis aan het Water kan iedereen terecht die te maken heeft (of heeft gehad) met kanker. Patiënten, partners van patiënten, familie en vrienden. Het is een prachtig huis met uitzicht over de Gouwzee. De ideale plek voor jou en je naasten om het hoofd vrij te maken, tot rust te komen, de balans terug te vinden of juist samen dingen te doen.

Het Huis biedt diverse mogelijkheden om te leren leven vanuit een ander perspectief, waarbij niet de ziekte, maar de kwaliteit van leven centraal staat.

Speciaal voor jongvolwassenen organiseren wij jaarlijks het Relaxweekend samen met Huis aan het Water. Daarnaast heeft het huis sinds kort een jongerengroep die maandelijks bij elkaar komt. 

Toon Hermans Huis Arnhem

Het Toon Hermans Huis Arnhem (THHA) is dé plek in Arnhem waar iedereen die geraakt is door kanker kan binnenlopen. Of je nu zelf kanker hebt (gehad) of je naaste, of misschien een goede vriend of collega, jong of oud: het THHA biedt ondersteuning, informatie, ontspanning en lotgenotencontact. Het THHA is 4 dagen per week geopend. Je kunt er terecht voor een gesprek met de gastvrouwen en voor allerlei activiteiten. Ook organiseert het THHA regelmatig informatie-avonden. Wees welkom!

Partners

De Hof van Kairos

De Hof van Kairos is een prachtige plek in het buitengebied van Winterswijk. Hier worden meerdaagse retraites georganiseerd voor mensen met en na de diagnose kanker. Naast de retraites voor iedereen die kanker heeft (gehad) zijn er specifieke retraites voor jongvolwassenen in de AYA-leeftijd.

Na de diagnose kanker en de behandelingen kan het helpen om een paar dagen de ruimte te nemen voor jezelf en met aandacht stil te staan bij hoe het met je gaat en wat je verlangt in deze tijd van leven. Een retraite op de Hof van Kairos kan hierbij uitkomst bieden: ze helpen je om weer in contact te komen met jezelf.

Kite4Life Foundation

De Kite4Life Foundation heeft als doel de ondersteunende werking van kitesurfen tijdens het herstelproces na kanker te laten ervaren. Kitesurfen is een middel om je fysieke en je mentale herstel te bevorderen. Zodra je kite wind vangt en je board het water raakt, heb je alle aandacht nodig om de elementen te trotseren. Het beloont je door al je zintuigen te prikkelen en helpt je je dagelijkse zorgen even los te laten.

Ons doel is om kankerpatiënten en hun directe naasten kennis te laten maken met kitesurfen en gevoelens van vrijheid, hoop en trots in hun levens (terug) te brengen. Deelnemers moeten ouder zijn dan 12 jaar, in het bezit zijn van een zwemdiploma en fysiek en mentaal in staat om te kunnen leren kiteboarden. We hopen de bezoekers als duo te ontvangen. Want kanker heb je nooit alleen!

Partners

 

 

Partners

Viore Centrum

Viore in Hilversum organiseert op elke eerste donderdag van de maand een avond, speciaal voor jongvolwassenen die kanker hebben (gehad): de PowerSooS. Er wordt een lekkere maaltijd verzorgd door één van de gastvrouwen en tijdens het eten word er gezellig gekletst, en als je dit niet wilt is dat ook goed. Je vindt hier afleiding, gezelligheid en contact met anderen.

Je bent welkom om vrijblijvend de PowerSooS te bezoeken, ook als het de eerste keer is dat je bij Viore binnenstapt. Neem een kijkje op hun website of stuur ze een mailtje.

Powder Days Foundation

AYA’s op een avontuurlijke manier ondersteunen in hun verwerking van de diagnose en behandeling voor kanker, dat is waar Powder Days Foundation voor staat.
 
Powder Days organiseert gratis outdoorweken waarin jongvolwassenen die kanker hebben (gehad) samen met lotgenoten uit hun comfortzone stappen en toewerken naar het vinden van een nieuw normaal. Onder professionele begeleiding worden de deelnemers in hun kajak uitgedaagd om de leukste plekjes op de wilde Franse rivieren op te zoeken. Dit alles met vertrouwen en een lach. 
 
Lotgenotencontact, het accepteren van de situatie en fysieke overwinningen boeken die van te voren wellicht onmogelijk leken, komen allemaal terug in een Powder Days week. Iedereen kan ongedwongen ervaringen en verhalen met elkaar uitwisselen en op zijn of haar eigen niveau successen behalen. Samen zetten de deelnemers de avontuurlijke stap naar een nieuw normaal.

 

 

Logo_Powder_Days